Poznaj nasze optymalne diety i wybierz najlepszą dla siebie:

Zbilansowana dieta,
czyli co będziesz jeść
Dieta redukcyjna powinna być oparta na zasadach zdrowego odżywiania, tak samo jak nasza codzienna dieta. Główną różnicą jest bilans energetyczny, ujemny w diecie odchudzającej, który prowadzi do spalania zmagazynowanej tkanki tłuszczowej. Nasze diety przygotowujemy tak, by mogły pomóc w wyrobieniu zdrowych nawyków żywieniowych, których utrwalenie wyeliminuje problemy ze zbędnymi kilogramami, zapewni zdrowie i wspaniałe samopoczucie.Wszystkie dania są tak skomponowane, by dostarczyć niezbędnych składników, witamin i minerałów. Główne źródło energii to węglowodany złożone (mąki z pełnego przemiału, pełnoziarniste makarony, kasze i ryż), które są bogate w błonnik i na długo zapewniają uczucie sytości. Każdy z tych dodatków zawiera inne związki mineralne i witaminy, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania, dlatego ważne jest, aby pojawiały się one naprzemiennie w cotygodniowym menu. Cennego białka (budulca mięśni) dostarczają chude mięsa i ryby oraz rośliny strączkowe.
Do przygotowania potraw używamy niewielkie ilości tłuszczu, a jego zapotrzebowanie pokrywamy za pomocą zdrowej oliwy z oliwek (dodanej do sałatek) oraz zdrowych tłuszczów znajdujących się w rybach.
Niezwykle ważnym elementem zdrowego jedzenia jest błonnik (w dużej ilości znajduje się w pełnoziarnistych produktach, warzywach i owocach). Zapewnia on prawidłowy metabolizm, uczucie sytości, ogranicza wchłanianie cholesterolu oraz obniża stężenie glukozy we krwi. Źródłem cennych witamin są owoce i warzywa, surowe bądź gotowane na parze.
Ponieważ nasze diety zawierają dużo błonnika, należy pamiętać o spożywaniu odpowiedniej ilości płynów – ok. 2 litrów dziennie.

Diety Optimal Fit są zgodne z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, nową piramidą żywieniową 2017 oraz oparte o niski indeks glikemiczny.
Jest to najzdrowszy sposób odżywiania, który nie tylko umożliwia redukcję tkanki tłuszczowej, czy budowę mięśni ale też jest elementem profilaktyki w wielu chorobach.
Nasze diety – smaki i składniki, których potrzebuje każdy organizm
Nieważne jaki prowadzisz tryb życia, z naszymi dietami osiągniesz cel!
Zbilansowana dieta, czyli co będziesz jeść
Dieta redukcyjna powinna być oparta na zasadach zdrowego odżywiania, tak samo jak nasza codzienna dieta. Główną różnicą jest bilans energetyczny, ujemny w diecie odchudzającej, który prowadzi do spalania zmagazynowanej tkanki tłuszczowej.Nasze diety przygotowujemy tak, by mogły pomóc w wyrobieniu zdrowych nawyków żywieniowych, których utrwalenie wyeliminuje problemy ze zbędnymi kilogramami, zapewni zdrowie, energię i dobry wygląd i samopoczucie.
Wszystkie dania są tak skomponowane, by dostarczyć niezbędnych składników, witamin i minerałów.
Główne źródło energii to węglowodany złożone (mąki z pełnego przemiału, pełnoziarniste makarony, kasze i ryż), które są bogate w błonnik i na długo zapewniają uczucie sytości. Każdy z tych dodatków zawiera inne związki mineralne i witaminy, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania, dlatego ważne jest, aby pojawiały się one naprzemiennie w cotygodniowym menu.
Cennego białka (budulca mięśni) dostarczają chude mięsa i ryby oraz rośliny strączkowe, jaja i nabiał.
Do przygotowania potraw używamy niewielkiej ilości tłuszczu, a jego zapotrzebowanie pokrywamy za pomocą zdrowej oliwy z oliwek (dodanej do sałatek) oraz zdrowych tłuszczów znajdujących się w rybach, orzechach, nasionach.
Niezwykle ważnym elementem zdrowego jedzenia jest błonnik (w dużej ilości znajduje się w pełnoziarnistych produktach, warzywach i owocach). Zapewnia on prawidłowy metabolizm, uczucie sytości, ogranicza wchłanianie cholesterolu oraz obniża stężenie glukozy we krwi. Źródłem cennych witamin są owoce i warzywa, surowe bądź gotowane na parze.
Ponieważ nasze diety zawierają dużo błonnika, należy pamiętać o spożywaniu odpowiedniej ilości płynów – ok. 2 litrów dziennie.